Balberie

Balberie

Amikor a sötétség uralkodik

When the darkness rises upon

2022. december 21. - Balberie

pexels-yusuf-p-11597183.jpg

 (For English please read below)

Bényei József: Hiszekegy

Hiszek a mindennapokban,
a reggelekben, alkonyokban,
a fényességben és az árnyban.
Ami állandó: a világban.

Van helye a fénynek és van helye a sötétségnek. Minden adventi időszak abban segít minket, hogy leüssük az utolsó akkordokat is befejezetlen dallamunkban. Tulajdonképpen esélyt kapunk egy szimfónia megalkotásához mely fényt és világosságot hozhat önmagunk számára az év legsötétebb óráiban. A téli napforduló idejétől számított (december 21) 3-4 napban nyílik meg az a kapu ami lehet visszavezet vagy elsodor önmagunktól. Fontos vagy! Számít a döntésed és az amit hozzá tudsz adni a világhoz. Tegyél hát érte, hogy az amit adni tudsz tiszta legyen és szeretetteljes. Egyáltalán nem olyan egyszerű feladat ez mint amilyennek tűnik hiszen a sötétség próbatétele pont arról szól, hogy észrevegyük a bennünk lakozó legárnyaltabb formáit is. Elképzelhető, hogy fáradt vagy és fel is adnád már talán. Viszont ez az időszak megtaníthat arra, hogy ne add fel közvetlen a célvonal előtt. Minden meg van és mindig is meg volt benned ahhoz, hogy véghez vidd a rád kiszabott feladatokat akkor is ha most nehéz. Ideje lezárni az elvarratlan szálakat, hogy ne terhelje  tovább napjaid hiszen nem számít a múlt és nem számít a jövő. Minden ami körül vesz minket itt és most történik. Tehát képletesen értve a le nem ütött akkordokat a jelenedből veszed el, önmagadtól. Megbocsájtani sem azért érdemes, hogy a másiknak jobb legyen, hanem önmagunknak. Hiszen a sötétség első sorban minket támad, a saját belső fényünket. Gyűlölettel, haraggal, bánattal, bűntudattal és az összes létező társaikkal legtöbbet önmagadnak ártasz. Erről szól hát ez a pár nap. Amikor visszavonulnak az angyalok akkor megtalálni egyedül önmagunkban a fényt ami lámpásként világíthatja meg az utat előttünk mindig csak annyit mutatva ami az utunkhoz feltételen szükséges és elegendő.
Kívánom, hogy legyen ez a pár sor számodra egy reményteljes fénysugár amikor a sötétben botorkálsz, hogy épp annyi világosságot hozzon számodra ami elegendő ahhoz, hogy megtalálhasd az elveszettnek hitt fonalat. Sikeres elengedést és szeretetteljes elvonulást kívánok mindenkinek így év végére.


Szeretetteljes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet!

___________________________________________________________________________________________ 

 

There is place for the Light and for the Darkness. All Advent support us to hit the last chords in our unfinished songs. Basically, we get a chance to create a symphony that can be our light in the darkest hours of the year. In the next 3-4 days from Winter Equinox (december 21), a gateway opens to each and every one of us that either lead us towards ourselves or drift us apart from our true self.  You matter! Your choices matter, and all that you can add to the world. So do not waste your chance of being pure and loving. It is not at all as easy and obvious as it might seems. The trials of the darkness is just about driving as apart from the light while showing a way to our remaining darkness within even in its slightest forms. You might feel exhausted and want to give up. However, this period can teach you need to hold on just for a little bit longer. Do not give up before you reach the finish line. You have always had and will always have the strength to change even if everything feels so heavy now. Now is the time to seal the unsewn threads, so it does not weight you down any longer. Everything you need is happening right here and right now. This also means that you take away every untouched chord from your present moment, aka from yourself. We do not forgive others for their own good but for our own well being, as the darkness hurts us the most aka our light within. With hatred, anger, sorrow, guild and all other companions, you are hurting yourself the most. This is what these days are all about. When the angels retreat, we need to find the light within which can lead the way back to ourselves by only showing just enough we need for our journey in that the moment.
I wish my lines give you strength and hope when you stumble in the dark with its light to guide you to find the thread you thought was long lost. I wish you a successful release and a loving retreat to each and every one of us this time of the year.

Wishing You Loving Holidays and A Successful New Year!

Ölelés/Hugs,
Betti

A bejegyzés trackback címe:

https://balberie.blog.hu/api/trackback/id/tr6018007522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása