Balberie

Balberie

Az Amerikai Bölény

A viharral szemben

2024. január 07. - Balberie

ahmad-hasan-cq6crd35w6m-unsplash.jpg

Tudtad, hogy az Amerikai Bölénynek van egy ámulatra méltó kvalitása még pedig azzal kapcsolatban ahogyan egy viharra reagál? Míg a szarvasmarha és egyéb rokonai menedéket keresnek majd elvonulva várják a vihar elcsendesedését, addig az Amerikai Bölény szembemegy a viharral. Hogy miért?- kérdezed talán. Mert tudja, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb út a viharon keresztül vezet, minden más irányban elsodornak és lassítanak a széllökések. Hát nem érdekes?
Itt az ideje életre hívnunk ezt a fajta rendhíthetetlenséget önmagunkban. Ideje abba hagyni a menekülést, a futást, a halogatást. Ideje szembenézni azokkal a belső és külső viharokkal amik bennünk vagy körülöttünk tombolnak. Hajlamosak vagyunk fedezékbe vonulni vagy elnyomni magunkban a kellemetlen érzéseket. Ez sokunknak egy ösztönös és talán természetes reakció. Teljesen rendben van, ha megijedünk tőlük. Az is rendben van, ha időre van szükségünk ahhoz, hogy szembenézzünk önmagunk sötétebb részeivel. Viszont előbb vagy utóbb szükséges szembenéznünk vele, mert vannak időszakok és olyan időszakos hatások amik visszalökik azokat a feladatokat hozzánk amiket a szőnyeg alá söpörtünk gondolván majd foglalkozunk vele később. Ám elteltek a hetek, hónapok s meglehet évek mielőtt újra elővettük volna a témát. Tudom ... mindannyian szeretnénk hinni abban, hogy könnyebb idők jönnek. Viszont jobb, ha most fejedbe vésed: A viharok elől elmenekülni örökké nem lehet. 
Nyugi nincs minden veszve, hiszen felkészülni és összeszedni a szükséges kvalitásokat még lehet. Hogy hogyan? Úgy, hogy dolgozol magadon és haladsz előre a tudatosságodban. Illetve ami a legfontosabb ... élsz a kínálkozó lehetőségekkel amikor azok felkínálkoznak neked. A 2024-es év jó eséllyel felhívhatja a figyelmünket arra, hogy ne fuss, ne menekülj tovább. Állj meg végre és nézz szembe önmagaddal. Sok mindenre ráébredhetünk és hidd el jobb, ha áll valaki melletted aki segít megtartani téged amikor szembe kell nézned önmagad árnyékosabb részeivel. Ez alól egyikőnk sem kivétel. Sem én, sem te, és még ő sem. Bátorság! Sikerülni fog és ezen is felülemelkedsz mint megannyi máson is. Hidd el ha kéred rád talál a segítő kéz bárhol is legyél majd az életben. 
Mindannyian ugyanabból a forrásból táplálkozunk. Különbözőségeink csupán látszat hiszen mindannyiunknak elérhetőek ugyanazok a kvalitások. A különbség csupán annyi, hogy melyikből épp mennyit használunk vagy mennyi szükséges ahhoz, hogy beteljesítsük életfeladatunkat. Fontos lehet ismerni, hogy mi mint individuum milyen arányban rendelkezünk a mindenki számára elérhető kvalitásokkal. Esetleg mi vagy mik azok amivel mi nagyobb arányban rendelkezünk azaz nagyobb arányban hoztuk magunkkal erre az életre hiszen ezek segíthetnenk minket keresztül "juttatni" a bennünk élő viharokon. Tulajdonképpen nem másról beszélek mint az önismeretről. Ismerni magam, a képességeim, a hozott értékeim és kvalitásaim. Tudni hol vannak önmagamon belül a buktatók és mi az amivel felülemelkedhetek rajtuk ebben az életemben fontos. Talán fontosabb mint valaha eddig. Ne feledd! Nem vagy kevesebb mint a másik. Pusztán más arányokban rendelkezel a mindenki által elérhető értékekkel. 

Forrás: https://bisoncentral.com/the-bison-advantage/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://balberie.blog.hu/api/trackback/id/tr5218297391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása